WvdV 2015 deel 2

De Week van de Valpreventie 2015 ging door 20 tot en met 26 april 2015! 926 organisaties namen deel aan deze editie met als centrale thema 'Van slaappillen kan je vallen'.

 

Tijdens deze editie vond voor de eerste keer de Award Week van de Valpreventie plaats. Er werd massaal deelgenomen, met maar liefst 145 inzendingen uit verschillende settings (woonzorgcentra, thuissetting, ziekenhuizen en andere). Dit toont aan dat veel organisaties in Vlaanderen werken aan een duurzame implementatie van valpreventie. Daarom hartelijk dank aan iedereen die mee heeft gestreden voor de Award Week van de Valpreventie 2015!

Na rijp beraad werd gekozen voor de organisatie die op een zeer diverse manier duurzame valpreventiestrategieën inzet, namelijk woonzorgcentrum Dilhome, te Dilbeek. Het EVV stuurde twee jonge reporters (Ries en Elle) op pad. Zij gingen een kijkje nemen in woonzorgcentrum Dilhome te Dilbeek en zagen dat het goed was! Ze ontmoetten de bewoners en de enthousiaste zorgverleners tijdens het uitvoeren van het valpreventieparcours (en hebben het zelf ook uitgetest) en interviewden enkele bewoners en Monika Sammels, de valpreventiecoördinator van het woonzorgcentrum. Geniet mee van enkele sfeerbeelden!