Dans je leven lang!

Onze Vlaamse 'Dans je leven lang!' campagne werd tijdens de Week van de Valpreventie 2013 en 2014 actief gepromoot, om zoveel mogelijk ouderen in beweging te krijgen / houden. Uiteraard kunnen er nog steeds dansfeesten georganiseerd worden.

Waarom?

Een dagelijkse portie beweging (vb. het uitvoeren van huishoudelijke taken, wandelen, fietsen, zwemmen, of het uitvoeren van specifieke oefeningen om evenwicht, spierkracht en uithouding te verbeteren, ...) is belangrijk, ook voor ouderen! Ze vallen minder en het houdt hen gezond. Daardoor kunnen ze veel langer zelfstandig leven, en dat is fijn! Veel ouderen zien dat anders. Ze vinden zichzelf nog best fit en vooral niet oud. Sporten vinden ze gedoe en helemaal niet leuk. 

En nu?

Dansen vindt iedereen leuk! Vraag daarom alle ouderen om te komen dansen. Net als vroeger. Met hun man of vrouw, zoon of dochter of die buurvrouw/man van schuin tegenover. De chachacha of de jive. Een ballroomdans of een polonaise. Het maakt niet uit. Zolang ouderen maar komen dansen, want dansen is bewegen maar dan veel leuker!

Hoe?

Door zelf een leuk dansfeest voor ouderen te organiseren. Zo kunnen we hen samen in beweging houden. Ouderen fit en actief houden, het evenwicht en de mobiliteit behouden / verbeteren en zo valpartijen voorkomen, daar draait het uiteindelijk om! Download de handleiding en uitnodigingskaart voor het organiseren van een dansfeest. In de handleiding leest u stap voor stap hoe u alles tot in de puntjes kunt regelen, en hoe u van het dansfeest een “hit” maakt.

Dansinspiratie: Instructiefilmpje

Filip D’Haeze demonstreert stap voor stap de ‘Dans je leven lang!’ danspasjes uit het promotiefilmpje met Janine Bischops. Ideale dans om aan te leren tijdens uw dansevent! Het liedje'Cha Cha Ching' kan afgespeeld worden via deze link. Houd hierbij wel rekening met SABAM.