Verdere aanbod EVV

Het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen ontwikkelde de voorbije jaren heel wat materialen en activiteiten in samenwerking met experten uit het werkveld. Ons aanbod omvat ook activiteiten en materialen van andere Vlaamse organisaties, waarmee het expertisecentrum samenwerkt. Ook in de toekomst blijven we continu op zoek gaan naar interessante methodieken ter bevordering van valpreventie in Vlaanderen. Jaarlijks maken we ons vernieuwd aanbod bekend naar aanleiding van de Week van de Valpreventie. Heeft jouw organisatie zelf uitgewerkte activiteiten en materialen in kader van val- en fractuurpreventie? Laat het ons zeker even weten (expertisecentrum@valpreventie.be). 

Voor de Week van de Valpreventie 2018 werden er enkele nieuwe materialen ontwikkeld en geüpdatet om het thema 'Blijf in beweging, doe het veilig!' onder de aandacht te brengen: een folder, affiche, banner, artikel. Al de materialen kunnen hier online besteld worden.

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) organiseert in 2019 opnieuw de vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’
De opleiding heeft als algemene leerdoelstelling op interactieve wijze en aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden de deelnemers evidence-based kennis en vaardigheden bij te brengen zodat de professionele zorgverlener zich op kwaliteitsvolle wijze kan engageren om valpreventie interventies in de praktijk te implementeren en/of te coördineren. 
Een ‘expert valpreventie bij ouderen’ kan daarenboven patiënten en collega’s inspireren om met deze problematiek actief aan de slag te gaan. 
Alle informatie omtrent de opleiding kan je terugvinden in het programmaboekje.
Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan nu in via deze link.
Wees er snel bij, want de inschrijvingen zijn beperkt.